20080408 Paulussen 168a a

mr. drs. M.C. (Marijke) Schmitz RA

T +31(0) 43 321 6640
E m.schmitz@paulussen.nl

vCard

Marijke Schmitz is in 1995 afgestudeerd als bedrijfseconome aan de Universiteit Maastricht en heeft aansluitend de postdoctorale opleiding tot Register-Accountant voltooid in 1996. Zij is gedurende tien jaar werkzaam geweest bij onder andere Arthur Andersen en KPMG, alsook bij Koninklijke Ten Cate en de Universiteit Maastricht. 

In 2005 is zij afgestudeerd in Nederlands Recht aan de Universiteit Maastricht waarna zij vervolgens in dienst is getreden bij Paulussen Advocaten en is beëdigd als advocaat.

Als accountant, financieel beleidsmedewerker, controller, consultant en toezichthouder in zowel de profit als non-profit sector heeft zij expertise opgebouwd in governance, planning & control, complexe kostprijscalculaties, subsidietrajecten, projectmanagement, et cetera.

De praktijk van Marijke Schmitz is met name gericht op activiteiten gerelateerd aan insolventierecht en zij wordt regelmatig aangesteld als curator in faillissementen. Voorts adviseert zij cliënten op het gebied van ondernemingsrecht en andere civielrechtelijke kwesties. Haar cliëntenpakket varieert van MKB tot en met internationale beursgenoteerde bedrijven.