Inge Decupere


T +31(0) 43 321 6640
E i.decupere@paulussen.nl

vCard

Inge Decupere studeerde in juli 2007 cum laude af aan de Universiteit Maastricht als privaatrechtelijk georiënteerde Master of Laws. Voordat zij haar studie rechten in Maastricht aanvatte in september 2003, studeerde zij enkele jaren Recht en Economie aan de Katholieke Universiteit van Leuven. Aansluitend is zij in Brussel twee jaar werkzaam geweest in het bedrijfsleven, onder meer als marketing manager. In augustus 2007 werd zij beëdigd als advocaat en procureur en sindsdien voert zij bij Paulussen Advocaten een civiele praktijk, met specifieke aandacht voor burenrecht en zakelijke rechten, (overheids)aansprakelijkheidsrecht en verbintenissenrecht.

Daarnaast heeft zij expertise op het vlak van personen- en familierecht, met een bijzondere nadruk op relatievermogensrecht, de verdeling van de huwelijksgoederengemeenschap en de afwikkeling van huwelijkse voorwaarden en erfrecht. In 2012 voltooide zij cum laude de juridische specialisatieopleiding familierecht aan het Instituut voor Mediation en Familierecht Opleidingen (IMFO).  In 2016 rondde zij nog de specialisatieopleiding erfrecht van het IMFO af met een 9,5 voor het mondelinge examen.  Als specialist in erfrechtzaken legt zij zich met name toe op de afwikkeling van nalatenschappen, waaronder bijvoorbeeld geschillen over de verdeling, executeurs, de legitieme portie en de vereffening. In dat kader volgde zij in november 2017 nog een bijzondere opleiding bij NOVEX tot professioneel executeur en vereffenaar. Inge publiceert ook met regelmaat annotaties bij uitspraken over erf- en familierecht.

Inge heeft zich naast haar opleiding tot professioneel executeur eveneens gespecialiseerd in de vereffening. In dat kader voltooide zij in het najaar van 2019 de Specialisatieopleiding Vereffening Nalatenschappen aan het Familie- en Erfrechtinstituut Nederland.

Zij is lid van de specialistenvereniging vFAS (Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators), vFas-scheidingsmediator en geregistreerd mediator bij het MfN (Mediation Federatie Nederland) en lid van de VEAN (Vereniging van erfrechtadvocaten Nederland).

Inge heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten de volgende hoofdrechtsgebieden geregistreerd:

– Personen- en Familierecht

– Erfrecht

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied

 

vfasmfn