Sander Lely


T +31 43 321 6640
E s.lely@paulussen.nl

vCard

Sander Lely studeerde Nederlands recht aan de Universiteit Maastricht met als specialisatie onder meer het bestuursrecht en overheidsprivaatrecht.

Na zijn afstuderen, werkte hij vervolgens enkele jaren als jurist voor gemeenten in Limburg en Rijkswaterstaat. In 2003 heeft hij de overstap gemaakt naar de advocatuur en kantoor Paulussen.

Het adviseren en begeleiden medische en zorginstellingen op het terrein van onder meer het gezondheidsrecht en van overheden voor zowel het bestuursrecht als het privaatrecht behoren tot zijn dagelijkse werkzaamheden.

In de afgelopen jaren heeft hij dan ook een vaste praktijk opgebouwd op het terrein van het gezondheidsrecht, het (ruimtelijk) bestuursrecht en het overheidsaansprakelijkheidsrecht.

Door zijn ruime ervaring wordt hij vaker door overheden en medische en zorginstellingen ingeschakeld voor het oplossen van complexe vraagstukken of politiek gevoelige dossiers.

Sander is als lid verbonden aan de Vereniging voor Gezondheidsrecht, de Vereniging voor Bestuursrecht (VAR) en de Vereniging voor Ambtenaar en recht (VA&R).
Tevens is hij aspirant-lid van de Vereniging van Onteigeningsadvocaten (VOA).

Naast zijn functie als advocaat is Sander lid van de Raad van Discipline van het Hof te Den Bosch en als (gast)docent verbonden aan de beroepsopleiding voor de advocatuur en de Hogeschool Zuyd. Hij doceert onder meer op het terrein van het gezondheidsrecht, het bestuursrecht en het aansprakelijkheidsrecht.

Als vrijwilliger is Sander verbonden aan de Stichting Jezuïtenberg en de Stichting Bijzondere vakanties Nederlandse Rode Kruis.