Maatschappelijke betrokkenheid

Bij Paulussen Advocaten vinden we maatschappelijke betrokkenheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijk.

Ons kantoor heeft een duurzaamheidsstrategie die tot uiting komt in de volle breedte van onze praktijk en daarbuiten.

Zo zetten we ons actief in voor het creëren van bewustwording en gaan we in gesprek met cliënten en de maatschappij over het belang van duurzame ontwikkeling en de circulaire economie. We werken met cliënten in de publieke en private sector op het gebied van de energietransitie, duurzame inkoop, milieukwesties en de integratie van duurzaamheid in projecten op het gebied van ruimtelijke ordening, mobiliteit, vastgoed en gebiedsontwikkeling.

Paulussen Advocaten is ook één van de grondleggers van de Groene Zaak, een bedrijvenvereniging van meer dan 200 Nederlandse bedrijven die duurzaam ondernemen hoog in het vaandel hebben staan en gezamenlijk streven naar een snelle verduurzaming van de economie. De Groene Zaak is inmiddels onderdeel van MVO Nederland. Ons kantoor was tevens betrokken bij de oprichting van het Cradle to Cradle Products Innovation Institute, een Amerikaanse non-profitorganisatie op het gebied van innovatie en circulariteit.

Paulussen Advocaten is ook betrokken bij sponsoring en pro bono advisering ten behoeve van maatschappelijke en culturele projecten en milieuorganisaties.  Onze medewerkers zijn ook regelmatig actief bij non-profitorganisaties in deze sectoren als adviseur of bestuurslid.

Paulussen Advocaten geniet daarnaast een internationale reputatie op het gebied van klimaatrecht. Onder leiding van Roger Cox treedt het team van Paulussen Advocaten op voor maatschappelijke (milieu-)organisaties en burgers in grote klimaatzaken in binnen- en buitenland tegen overheden en grote vervuilende bedrijven. Deze collectieve acties zijn gericht op het afdwingen van actie om gevaarlijke klimaatverandering te voorkomen en mensenrechten te beschermen.

Het team boekte historische overwinningen in de spraakmakende zaken voor Stichting Urgenda tegen de Nederlandse Staat, Vzw Klimaatzaak tegen Belgische overheden en Vereniging Milieudefensie e.a. tegen Royal Dutch Shell.

Naar aanleiding van deze overwinningen werd Roger Cox door TIME uitgeroepen tot één van de 100 meest invloedrijke personen ter wereld in 2021.