Ervaring van student-stagiair Justin Stevens

15.11.2023

Na 2 maanden stage te hebben gelopen bij Paulussen Advocaten in Maastricht kan ik met gerust hart toegeven dat de passie voor een juridische carrière nog steeds net zo zeer aanwezig is als na mijn eerste stage elders.

Ik heb bij Paulussen mogen meekijken bij leuke dossiers. De juridische werkzaamheden vonden plaats verspreid over verscheidene rechtsgebieden zoals huurrecht, arbeidsrecht, bestuursrecht, rechtspersonenrecht en faillissementsrecht, waarbij ook onderwerpen van ethische normering langskwamen, zoals in het kader van klimaatrecht. Daarnaast heb ik een zitting mogen meemaken bij de Rechtbank Den Bosch, een bespreking mogen bijwonen over de sloop van huurwoningen en ben ik aanwezig geweest bij verschillende lezingen die door advocaten werden gegeven.

Naast een uiterst leerzame periode was het vooral ook een leuke periode met betrokken en sociale advocaten. De stage werd afgesloten met een etentje bij een Indonesisch restaurant. Ik wil Paulussen Advocaten graag bedanken voor hun goede zorgen en de leerzame periode, waarna ik met veel plezier mijn master zal afronden zodat ik zo snel mogelijk een carrière kan maken binnen de advocatuur.

Nieuws Overzicht