Ervaring van student-stagiaire Bernadette van de Luytgaarden

01.06.2022

“In de maanden februari en maart heb ik stage mogen lopen bij Paulussen Advocaten. Ik kijk positief terug op deze twee maanden, waarin ik veel heb geleerd. Ik heb me zowel juridisch inhoudelijk als persoonlijk erg ontwikkeld. Ik ben met verschillende rechtsgebieden in aanraking gekomen en heb aan verschillende dossiers mee mogen werken. Er heerst een open en toegankelijke sfeer op kantoor. De advocaten zijn benaderbaar en staan altijd open voor een praatje of het geven van advies.

Mijn werkzaamheden bestonden voornamelijk uit het doen van literatuur- en jurisprudentieonderzoek. Ik heb notities geschreven voor verschillende advocaten en over verschillende onderwerpen. Ook heb ik een deel van mijn bevinden mogen delen in het kantooroverleg dat wekelijks plaatsvindt. Daarnaast mocht ik bij cliëntgesprekken aanwezig zijn en ben ik mee geweest naar zittingen. Dit heeft mij geholpen bij het krijgen van een goed en realistisch beeld van de advocatuur.

Kortom, ik kijk terug op een periode waarin ik veel heb geleerd, leuke mensen heb ontmoet en mezelf erg heb kunnen ontwikkelen. Deze stage is dan ook echt een verrijking geweest van mijn studie en ik zou iedereen een dergelijke stage aanbevelen.”

Nieuws Overzicht