Ervaring van student-stagiaire Demi Herveille

06.07.2023

“Tijdens de afrondingsfase van mijn master privaatrecht liep ik gedurende twee maanden een student-stage bij Paulussen Advocaten. Ik heb daarbij het genoegen gehad om kennis te maken met zowel kantoor Heerlen als kantoor Maastricht.

Tijdens mijn stage heb ik nauw samengewerkt met diverse advocaten die zich bezighouden met verschillende rechtsgebieden, waaronder het aansprakelijkheidsrecht, arbeidsrecht, ondernemingsrecht en het bouwrecht. Als student-stagiaire schreef ik juridische notities en mocht ik zittingen en vergaderingen bijwonen. De opdrachten die ik van advocaten kreeg waren divers en positief uitdagend, waarbij veel ruimte was voor eigen ideeën en creativiteit. Bij de afronding van een opdracht werd de tijd genomen om samen de bevindingen te bespreken en te sparren over eventuele vervolgstappen.

Verder heb ik tijdens mijn stage mogen proeven aan de sociale kant van het werken op een advocatenkantoor. Zo werd ik uitgenodigd voor borrels zowel binnen als buiten kantoor, heb ik deelgenomen aan de Students Run to Fight Cancer namens team Paulussen en ging ik mee naar het jaarlijkse kantoorbrede zomeruitje.

Al met al heb ik ontzettend genoten van mijn tijd bij Paulussen Advocaten. Ik wil iedereen bij Paulussen Advocaten dan ook hartelijk bedanken voor deze ontzettend leerzame en verrijkende ervaring. Ik kan het kantoor alleen maar aanbevelen aan iedere rechtenstudent die eens een kijkje zou willen nemen in de keuken van de advocatuur.”

 

 

Nieuws Overzicht