Ervaring van student-stagiaire Fleur Zeegers

07.11.2023

In de afgelopen twee maanden kreeg ik de gelegenheid om stage te lopen bij Paulussen Advocaten. Hierbij heb ik een kijkje mogen nemen in de praktijk van de advocatuur. Dit is een zeer leerzame periode geweest.

Tijdens mijn stage heb ik de mogelijkheid gekregen om meer kennis op te doen binnen de advocatuur op verschillende rechtsgebieden, zoals het arbeidsrecht, bestuursrecht en faillissementsrecht. Ik heb opdrachten gekregen van advocaten die zeer uitdagend waren en bovenal leerzaam. Hierdoor heb ik mijn juridische kennis kunnen verbreden. Ook werd er voldoende ruimte gegeven om jezelf te ontwikkelen en je eigen creativiteit naar voren te brengen. De advocaten op kantoor waren zeer meewerkend en namen ook voldoende tijd om je van feedback te voorzien. Bovendien heb ik de kans gehad om verschillende voorlichtingen en colleges bij te wonen, verzorgd door de advocaten binnen het kantoor. Ook ben ik een keer mee geweest naar een zitting bij het Hof.

Als student-stagiaire werd je voldoende betrokken op het advocatenkantoor bij de dagelijkse zaken. De vriendelijkheid en behulpzaamheid van de advocaten heb ik als zeer prettig ervaren. Bovendien kreeg ik de kans om de sociale kant van het advocatenkantoor te leren kennen door deel te nemen aan een kantooretentje. Dit was een laagdrempelige manier om de advocaten verder beter te leren kennen. Het was al met al een fijne plek om stage te lopen als student.

Ik ben dankbaar voor de kans die ik heb gekregen om binnen Paulussen Advocaten als student-stagiaire te werk te gaan, en heb mezelf dan ook op juridisch en professioneel gebied ontwikkeld.

Nieuws Overzicht