Faillissement Jules

18.12.2019

Gisteren is het faillissement van studentenservicebureau Jules uitgesproken. Joep Tummers is door de rechtbank aangesteld als curator.

Jules is in 2008 gestart als dienstverlener voor studenten in Maastricht. Onder de activiteiten vallen het beheer en de bemiddeling in studentenwoningen en gelieerde dienstverlening zoals taalcursussen, meubelpakketten en fietsen. Het bedrijf heeft in eerdere jaren successen geboekt en is veelvuldig geprezen voor het unieke concept en het ondernemerschap.

Jules belandde in 2016 in zwaar weer doordat de rechter heeft verboden bemiddelingskosten in rekening te brengen aan huurders. Dit heeft het businessmodel van Jules in de kern geraakt. Jules heeft daarna ingezet op alternatieve verdienmodellen en een uitbreiding naar Venlo. Hiermee leek de weg naar weg naar boven weer te zijn ingezet. Eerdere pogingen tot een overname of fusie om die weg te bestendigen slaagden niet op tijd om de onderneming te redden. Jules heeft derhalve zelf het faillissement aangevraagd.

De curator verkent op dit moment de mogelijkheid tot een doorstart. Geïnteresseerde kandidaten worden uitgenodigd om zich zo spoedig mogelijk te melden via het e-mailadres: jules@paulussen.nl.

 

Nieuws Overzicht