Walk & Talk

16.06.2021

Vorige week waren onze advocaten weer op pad, deze keer met rechtenstudenten Esmee van der Pers, Iris Extra, Nadia Nottet en Jolaisha Valke.

Wil jij ook meer weten over de advocatuur? Stel al jouw vragen tijdens een Wak & Talk. In juli hebben we nog plaats! Meer info: Walk & Talk

Nadia Nottet:
”Tijdens de Walk and Talk heb ik samen met Ine Swennen een zonnige wandeling gemaakt door de mooie wijk Sint Pieter in Maastricht. Tijdens deze wandeling heb ik, onder het genot van een kop koffie, op interactieve wijze meer informatie mogen ontvangen over zowel de advocatuur als over Paulussen advocaten zelf. Zo ging het onder andere over het inhoudelijke aspect van het recht, maar ook over het belang van sociale competenties binnen de advocatuur. Zeker in coronatijd is het voor studenten heel fijn om zo toch op een laagdrempelige en gemoedelijke manier wat meer van de praktijk mee te krijgen. Ons gesprek heeft mijn interesse in de advocatuur zeker verder aangewakkerd. Graag wil ik zowel Ine als Paulussen advocaten daarom bedanken voor deze verhelderende ervaring! Iedereen die nieuwsgierig is naar de advocatuur kan ik aanraden om zich voor de Walk and Talk aan te melden!”

Esmée van der Pers:
“De Walk en Talk is een hartstikke leuk initiatief om kennis te maken met Paulussen Advocaten. Tijdens een wandeling door Heerlen (of Maastricht) met een van de advocaten leer je op een informele en laagdrempelige manier meer over het kantoor en de werkzaamheden. Je kunt alles vragen tijdens deze activiteit dus dat is absoluut fijn als je twijfelt over de advocatuur of gewoon meer te weten wilt komen over Paulussen Advocaten. Zeker in tijden van corona is dit een goede oplossing voor studenten om toch fysiek kennis te maken. Kortom, het was een geslaagde middag waarvoor ik Bart Lenferink onwijs wil bedanken!” 

Iris Extra:
“De Walk en Talk bij Paulussen Advocaten is een aanrader voor elke rechtenstudent, je maakt tijdens de wandeling kennis met de advocatuur maar ook met de persoon achter de advocaat.
Ik heb een leuk en leerzaam gesprek gehad met Viviane Nowak van de vestiging in Maastricht, de tijd vloog zo voorbij. Naast de gezelligheid heb ik veel opgestoken wat mij zal helpen met keuzes die ik nog moet maken tijdens mijn studie.”

Jolaisha Valke:
“De Walk and Talk is een echte aanrader voor iedereen. Omdat ik geen stage heb gelopen bij een advocatenkantoor was dit een prettige manier om meer te weten te komen over de advocatuur. We hebben het niet alleen gehad over de advocatuur maar ook over de beroepsopleiding, de pre-master en de master. Ik heb in ieder geval een goed beeld gekregen over de advocatuur. Al met al een super geslaagde middag, waarvoor ik Victoria en Paulussen Advocaten in Heerlen onwijs wil bedanken!”

Nieuws Overzicht