Mieke Reij


T +31 43 321 6640
E m.reij@paulussen.nl

vCard

Mieke Reij heeft gestudeerd aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Zij behaalde daar een bachelor internationaal en Europees recht en een master Nederlands recht. Ook studeerde zij aan de University of Iowa College of Law waar zij in 2012 een masterdiploma behaalde op het gebied van internationaal recht en rechtsvergelijking en tevens werkzaam was als onderzoeksassistent.

Voor haar overstap naar Paulussen Advocaten in september 2021 werkte zij acht jaar als advocaat bij een gerenommeerd internationaal advocatenkantoor in Amsterdam. Daar deed zij ruime ervaring op in de civiele praktijk, in het bijzonder op het gebied van intellectueel eigendomsrecht. Ze was onder meer betrokken bij de behandeling van nationale en internationale commerciële geschillen.

Mieke heeft ook ervaring in een gecombineerde advies- en procespraktijk op het gebied van mededingingsrecht en energierecht.

Bij Paulussen Advocaten gebruikt Mieke haar brede ervaring om cliënten bij te staan bij vraagstukken op het gebied van klimaataansprakelijkheid en de energietransitie.

In haar vrije tijd is Mieke onder meer actief als vrijwilliger voor het Climate Reality Project.

Mieke heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

– Burgerlijk procesrecht

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.