Mr. dr. R.J.P. Schobben (adviseur)

Rob begon zijn carrière in het onderwijs. Hij werkte eerst in het HBO en vervolgens aan de Universiteit Twente, als universitair docent staats-en bestuursrecht. Aan die universiteit promoveerde hij in 2000.

Vanaf 2000 was Rob gedurende 16 jaar werkzaam als advocaat bij diverse advocatenkantoren. Hij was in die periode geruime tijd als partner verbonden aan een gerenommeerd advocatenkantoor in Limburg.

Vanaf 2018 heeft Rob gedurende enkele jaren gewerkt als senior bedrijfsjurist.

Het specialisme van Rob is het algemeen bestuursrecht. Ook het omgevingsrecht behoort tot zijn aandachtsgebieden. Vanwege zijn ruime ervaring in de advocatuur en het bedrijfsleven is Rob in staat met een brede blik te kijken naar bestuursrechtelijke onderwerpen en daarbij de veelal gelieerde onderwerpen in de privaatrechtelijke hoek mee te nemen. Te denken valt daarbij aan privaatrechtelijk bouwrecht, aanbestedingsrecht en huurrecht bedrijfsruimte. Rob heeft veel ervaring met het adviseren aan en procederen voor overheden alsook instellingen en bedrijven die actief zijn op specifieke gebieden, zoals afvalverwerkingsbedrijven, scholen en woningcorporaties.

Naast zijn werk als docent, advocaat en bedrijfsjurist heeft Rob gedurende vele jaren functies bekleed in bezwaaradviescommissies, besturen en toezichthoudende lichamen (Stichting Wijkwelzijn Zuidwijken Enschede, Stichting Carboon/Nederlands mijnmuseum, Stichting WMC Kerkrade).

Sinds 1 december 2023 is Rob als adviseur aan ons kantoor verbonden.