Roger Cox

Partner
T +31 43 321 6640
E r.cox@paulussen.nl

vCard

Roger Cox voert een brede advocatenpraktijk met focus op de (wegen)bouw- en vastgoedsector en aanverwante bedrijfstakken zoals duurzame energie en (project) financiering. Hij is in deze werkvelden actief als juridisch adviseur, onderhandelaar, contractjurist, bemiddelaar en procesadvocaat.

Roger geniet daarnaast een internationale reputatie op het gebied van klimaatverandering en recht. Hij is auteur van een boek over dit onderwerp, heeft ter zake meerdere (internationale) publicaties op zijn naam staan en procedeerde als advocaat succesvol tegen de Nederlandse Staat over diens inadequate klimaatbeleid. Deze baanbrekende procedure haalde de wereldpers en VPRO Tegenlicht maakte er een documentaire over. Op dit moment treedt hij als advocaat van Milieudefensie op tegen Shell met als doel het concern te dwingen tot verantwoord klimaatbeleid.

Roger is daarnaast oprichter van de Planet Prosperity Foundation, met welke stichting hij sinds 2007 werkt aan maatschappelijke en economische verduurzaming. In 2015 ontving hij voor zijn initiatieven het Duurzaam Lintje en in 2016 werd hij uitgeroepen tot de meest invloedrijke persoon in de verduurzaming van de Nederlandse bouwsector. Hij is een veelgevraagd spreker en participeert in adviescommissies van verschillende bedrijven en instellingen.

Roger heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten de volgende hoofdrechtsgebieden geregistreerd:

– Algemene praktijk

– Verbintenissenrecht

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.