Philip Nijbakker

Partner
T +31 45 560 6000
M +31 6 2703 4846
E p.nijbakker@paulussen.nl

vCard

Philip Nijbakker studeerde Privaatrecht in Rotterdam en was tegelijkertijd waarnemend griffier. Als advocaat was hij 5 jaar werkzaam in Rotterdam voor het midden- en grootbedrijf en overheden. Vanaf 2003 voert hij zijn praktijk vanuit Heerlen.

Zijn aandachtsgebieden zijn: ondernemingsrecht (overnames, fusies, zekerheden en vennootschapsrechtelijke geschillen, herstructurering en reorganisatie, faillissementsrecht), (internationaal) contractenrecht, ICT recht / intellectueel eigendomsrecht, verzekeringsrecht en huurrecht.

Philip wordt tevens aangesteld als curator in faillissementen.
Hij heeft de specialisatieopleiding Insolventierecht van de Grotius Academie (Radboud University) met succes afgerond en is lid van de Vereniging Insolventierecht Advocaten (Insolad). Daarnaast heeft hij de specialisatieopleiding Financiële Economie voor Insolventieadvocaten (Erasmus Universiteit Rotterdam/Insolad) met succes afgesloten.

Naast zijn werk is Philip betrokken bij sport- (golf en wielrennen) en culturele evenementen.

Philip heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten de volgende hoofdrechtsgebieden geregistreerd:

– Ondernemingsrecht

–  Insolventierecht

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.