Bert Lejeune

Partner
T +31 43 321 6640
M +31 6 343 81 533
E b.lejeune@paulussen.nl

vCard

Na omzwervingen in het buitenland, met name Italië, heb ik in Maastricht gestudeerd. Via stages bij Boden de Bandt de Brauw Jeantet Lagerlöf & Uria en de Europese Commissie (DG IV, Mededinging, Unit Financiële Diensten, Verzekeringen en Banken) ben ik in 1999 bij Houthoff aan de slag gegaan. Eerst werkte ik in Brussel bij Liedekerke Simeon Wessing Houthoff en daarna bij de vastgoedsectie van Houthoff Buruma in Amsterdam en later Rotterdam. Het was een fantastische periode, waarin ik geproefd heb aan mooie zaken zoals de vroege DBMFO-projecten: Montaigneschool en de aanleg van de N-31. (DBMFO staat voor design build maintain finance operate)

In 2004 volgde een overstap naar het Rijk, waar ik bij de Juridische Dienst van de NMa (ACM) geadviseerd heb over vervoer (spoor) en energie. Later ben ik gedetacheerd bij de afdeling Marktwerking van het departement van Economische Zaken in het kader van het wetgevingsproject ’Markt en Overheid’. In 2004 heb ik de Grotius Algemeen Bestuursrecht afgerond. In 2006 ben ik bij Paulussen Advocaten begonnen. Dat was een goede beslissing. Sinds 2012 ben ik hier partner.

Wat ik doe? Mijn advies- en procespraktijk draait enerzijds om aanbesteding, staatssteun, markt en overheid en anderzijds om bouw en projecten. Op dat vlak geef ik ook cursussen en publiceer ik.

“Ik span me in met mijn collega’s en cliënten werkbare strategieën te bedenken; plannen waardoor dingen van de grond komen en die Limburg vooruit brengen.”

Bert heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten de volgende hoofdrechtsgebieden geregistreerd:

– Verbintenissenrecht

– Vastgoedrecht

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.