Pim Heemskerk


T 31(0) 43 3216640
E p.heemskerk@paulussen.nl

Pim Heemskerk helpt cliënten bij hun civielrechtelijke en toezichtrechtelijke vraagstukken, in het bijzonder op het gebied van klimaatverandering en de energietransitie. Daarbij steunt hij op 15 jaar ervaring in het (financiële) recht, zowel in de advocatuur als in-house bij financiële instellingen. Het snijvlak van het civiele recht en het toezichtrecht heeft zijn bijzondere interesse.

In 2007 behaalde Pim zijn master Nederlands recht aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hierna was hij tot juni 2015 advocaat in Amsterdam en New York, waar hij werkte in de internationale financieelrechtelijke praktijk. Vervolgens deed Pim brede ervaring op bij een verzekeraar/vermogensbeheerder en bij een bank, laatstelijk als hoofd Legal Financial Markets Products & Regulations. Sinds november 2022 werkt hij voor Paulussen Advocaten.

Pim heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van advocaten de volgende hoofdrechtsgebieden geregistreerd:

  • Algemene praktijk
  • Financieel recht

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.