Ine Swennen

Partner
T +31(0) 43 321 6640
E i.swennen@paulussen.nl

vCard

Ine Swennen is een gedreven en toegankelijk advocaat met veel kennis en ervaring in de verschillende terreinen van het arbeidsrecht. Sinds 2008 werkt zij bij Paulussen Advocaten.

Zij adviseert, onderhandelt en procedeert onder meer over ingewikkelde arbeidsgeschillen, reorganisaties, ontslag, overgang van onderneming, arbeidsongeschiktheid, arbeidsvoorwaarden, WNT, de arbeidsrechtelijke aspecten van overnames, medezeggenschap en CAO-kwesties. Daarbij vertegenwoordigt zij met name de belangen van (internationaal opererende) ondernemingen, overheden en bestuurders.

Ine zegt waar het op staat: duidelijk over de mogelijkheden en risico’s van een zaak, in heldere en zo kort mogelijke adviezen, en steeds met een concrete richting en een praktische insteek. Door die aanpak fungeert zij veelvuldig als vaste sparringpartner van HR-professionals van ondernemingen en overheden.
Een optimaal resultaat voor haar cliënten, dat is steeds haar doel. Waar mogelijk buiten rechte en waar nodig in rechte.

Naast het arbeidsrecht is zij actief op het gebied van het insolventierecht en wordt zij regelmatig aangesteld als curator.

Zij voltooide de Grotius specialisatieopleiding Arbeidsrecht en is lid van de specialisatievereniging Vereniging voor Arbeidsrecht Advocaten Nederland en de Vereniging voor Arbeidsrecht Advocaten Arrondissement Limburg.

Ine heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten de volgende  hoofdrechtsgebieden geregistreerd:

– Algemene praktijk

– Arbeidsrecht

Daardoor is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.