Bouw en vastgoed

Onze advocaten staan voor vastgoedrecht goed aangeschreven. Wij rekenen decentrale overheden (voornamelijk gemeenten), woningcorporaties, zorgverleners, architecten, adviesbureaus, ontwikkelaars, aannemers, maar ook particulieren tot onze cliënten.

De sector ‘Overheid en non-profit’ bestrijkt het publieke vastgoedrecht. Het team ‘Bouw en vastgoed’ daarentegen biedt haar cliënten hoogwaardige dienstverlening op het vlak van civiel vastgoedrecht.

Wij beschikken over een uitstekende kennis van het zakenrecht. Denk aan eigendom, erfpacht, opstal, maar ook bijvoorbeeld erfdienstbaarheden. Die rol wordt met name ingevuld door Roel Mertens. Hij is bijzonder hoogleraar zakenrecht en heeft een bijzondere expertise op het vlak van appartementsrecht. Op dat terrein zijn we marktleider. Ook als het gaat om hinder en schade gerelateerd aan vastgoed bent u in goede handen.

Uiteraard beheerst ons kantoor de juridische aspecten van het ontwerp, de bouw, het onderhoud, de financiering, het beheer en de exploitatie van vastgoed, zowel in de burgerlijke- en utiliteitsbouw als de GWW-sector. Denk aan (geïntegreerde) ontwerp- en bouwcontracten en afgeleiden daarvan en vergeet niet de voorfase van onderhandelingen of aanbesteding.

Op het vlak van vastgoedexploitatie beschikken wij over een gedegen kennis van het kooprecht (transacties), huurrecht en pachtrecht, alsmede andere vormen van gebruiksrecht van onroerende zaken of beheer ervan.

Wij voorkomen graag conflicten. Maar indien nodig kunt op ons terugvallen voor procedures bij de burgerlijke rechter, arbitrage, mediation en zelfs bindend advies.

Aanspreekpunt: