Christiaan van Veen


T +31 43 328 41 36
E c.vanveen@paulussen.nl

Christiaan van Veen gebruikt zijn brede ervaring om cliënten bij te staan bij vraagstukken op het gebied van klimaatverandering en mensenrechten.

Christiaan steunt daarbij op een diverse juridische achtergrond. Voor zijn overstap naar Paulussen Advocaten gaf hij, vanaf de zomer van 2019, leiding aan een pionierend onderzoeks- en advocacy project op het gebied van digitale overheid en mensenrechten aan New York University School of Law (NYU Law). Van september 2014 tot en met mei 2020 was hij werkzaam voor het mandaat van de VN Speciaal Rapporteur op het gebied van extreme armoede en mensenrechten, eerst als senior adviseur en vervolgens als speciaal adviseur op het gebied van nieuwe technologie en mensenrechten. Christiaan heeft ook lesgegeven aan NYU Law, Melbourne Law School en het European University Institute en is daarnaast consultant geweest voor het Office of the High Commissioner for Human Rights en NYU Fellow bij de Legal Vice Presidency van de Wereldbank.

Eerder was Christiaan advocaat bij een gerenommeerd advocatenkantoor in Amsterdam waar hij met name werkzaam was op het gebied van Europees recht, mededingingsrecht en telecommunicatierecht. Daarvoor heeft hij gewerkt als jurist bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken en als Blue Book Trainee bij de Juridische Dienst van de Europese Commissie. Christiaan behaalde zijn bachelor Nederlands recht en master International and European Law (cum laude) aan de Universiteit Utrecht. Hij heeft daarnaast een master International Legal Studies behaald aan NYU Law.

Christiaan heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten de volgende hoofdrechtsgebieden geregistreerd:

– Algemene praktijk

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.