Désirée Dexters


T +31(0) 43 321 6640
E d.dexters@paulussen.nl

vCard

In 2009 studeerde Désirée cum laude af aan de Universiteit Maastricht (European Law School), waarna zij in 2010 werd beëdigd als advocaat. Sinds 2013 is Désirée verbonden aan Paulussen Advocaten.

Désirée heeft ruime ervaring opgedaan in het procederen, adviseren en onderhandelen. Daarbij ligt haar focus op contractenrecht en aansprakelijkheidsrecht. Vanwege haar bijzondere interesse voor het vastgoed, heeft zij zich tevens daarin gespecialiseerd. In 2013 rondde Désirée de Grotius specialisatieopleiding Onroerend Goed met goed gevolg af en in 2016 behaalde zij na een praktijkgerichte cursus de titel vastgoedexpert. Daarvoor heeft zij ook het Belgische vastgoedrecht bestudeerd. 

Désirée begeleidt onder meer grote en middelgrote vastgoedprojecten. Daarnaast procedeerde Désirée met Roger Cox succesvol tegen de Nederlandse Staat over diens inadequate klimaatbeleid. Op dit moment treedt zij samen met Roger Cox namens onder meer Milieudefensie op tegen Royal Dutch Shell met als doel het concern te dwingen tot verantwoord klimaatbeleid.

Désirée heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten de volgende hoofdrechtsgebieden geregistreerd:

– Verbintenissenrecht

– Huurrecht

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.