Roger Cox

Partner
T +31 43 321 6640
E r.cox@paulussen.nl

vCard

Roger Cox voert een brede advocatenpraktijk met focus op maatschappelijke en ondernemingsrechtelijke transitievraagstukken. Hij is in deze werkvelden actief als adviseur, onderhandelaar, bemiddelaar en procesadvocaat.

Roger geniet daarnaast een internationale reputatie op het gebied van klimaatverandering en recht. Hij is auteur van een boek over dit onderwerp, heeft ter zake meerdere (internationale) publicaties op zijn naam staan en wordt regelmatig door bestuurders, commissarissen en toezichthouders gevraagd om advies. Roger procedeerde als advocaat succesvol tegen de Nederlandse en de Belgische Staat over het inadequate klimaatbeleid van beide landen. Ook de klimaatzaak tegen Shell werd door hem in 2021 bij de rechtbank gewonnen.

Roger is daarnaast oprichter van de Planet Prosperity Foundation, met welke stichting hij sinds 2007 werkt aan maatschappelijke en economische verduurzaming. In 2015 ontving hij voor zijn initiatieven het Duurzaam Lintje en in 2016 werd hij uitgeroepen tot de meest invloedrijke persoon in de verduurzaming van de Nederlandse bouwsector. Roger werd in 2021 door Time Magazine uitgeroepen tot een van de 100 meest invloedrijke personen ter wereld, en hij won in 2022 de Dresden International Peace Prize als erkenning voor zijn baanbrekende werk.

Roger heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten de volgende hoofdrechtsgebieden geregistreerd:

– Algemene praktijk

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.